ACA - 12 udsagn

  1. Vi kommer til ACA for at lære en ny livsmåde gennem ACA's 12 trinsprogram, som består af 12 trin, 12 traditioner, sindsrobønnen, slogans, litteratur, møder og personlige kontakter. Vi kommer for at lære at leve programmet en dag ad gangen. Vi kommer ikke for nogen anden person. Vi kommer for at hjælpe os selv og dele vor erfaring, styrke og håb med andre.

  2. Vi er kun eksperter på vor egen historie, hvordan programmet virker for os, hvordan vi lever programmet og hvad ACA har gjort for os. Ingen taler for ACA som helhed.

  3. Vi respekterer anonymiteten. Der stilles ingen spørgsmål. Vi stræber efter en atmosfære af kærlighed og accept. Vi tager os ikke af, hvad du har gjort. Du er velkommen.

  4. Vi dømmer ikke. Vi kritiserer ikke. Vi diskuterer ikke. Vi giver ikke rådgivning vedrørende personlige eller familiære spørgsmål.

  5. ACA er ikke et forum for evindelig svælgen i vores elendighed, men en måde at lære at frigøre os fra dem på. Vores sindsro er blandt andet baseret på evnen til at leve med uløste problemer.

  6. Vi diskuterer aldrig religion, politik, nationale eller internationale spørgsmål, trossystemer eller politiske systemer ACA har ingen mening om udenforstående spørgsmål.

  7. ACA er et åndeligt program, ikke et religiøst program.

  8. Trinnene foreslår en tro på en magt større end os selv, Gud som vi hver især forstår Gud. Dette kan være medmenneskelig kærlighed, det godes kraft, ACA gruppen, naturen, universet, Gud i traditionel forstand eller hvad som helst et medlem vælger til sin højere magt.

  9. Vi anvender programmet, vi diskuterer det ikke. Vi har fundet det nyttigt ikke at sætte etiketter på nogen grad af sygdom.

  10. Vi har muligvis forskellige symptomer men den underliggende sygdom er den samme. Vi opdager, at vi ikke er forskellige, hvad angår vores vanskeligheder.

  11. Enhver person har ret til sine egne meninger og ret til (indenfor ACA's fastlagte rammer) at give udtryk for dem på møderne. Vi er alle lige, ingen er vigtigere end nogen anden.

  12. Noget af det smukkeste ved ACA programmet er, at på møderne kan vi sige hvad som helst og vide, at det bliver der. Alt hvad vi hører på møderne, i telefonen og fra andre medlemmer er fortroligt og må ikke videregives til nogen, hverken ACA medlemmer, partnere, familie eller venner.

Kilde: ACA Danmarks hjemmeside www.aca-danmark.dk