ACA - Løsningen

Løsningen er at blive din egen kærlige forælder.

Efterhånden som ACA bliver et trygt sted for dig at være, vil du finde frihed til at udtrykke al den smerte og angst, som du har gemt i dig og befri dig fra skammen og skylden, der er tømmermænd fra fortiden. Du bliver en voksen, der ikke længere er spærret inde i barndomsreaktioner. Du vil helbrede barnet i dig, i det du lærer at acceptere og elske dig selv.

Helbredelsen begynder, når vi vover at bryde vores isolation. Følelser og begravede minder vil vende tilbage. Ved gradvist at løsne op for byrden af ikke-udtrykt sorg, bevæger vi os langsomt ud af fortiden. Vi lærer at være vor egen forælder med ømhed, humor, kærlighed og respekt.

Dette arbejde får os til at se vores biologiske forældre som redskaber til vores eksistens. Vores egentlige forælder er en højere magt, som nogen af os vælger at kalde Gud. Selv om vi havde alkoholiske eller dysfunktionelle forældre, gav vores højere magt os de tolv trin til helbredelse.

Dette er handlingerne og arbejdet, der helbreder os: Vi bruger trinnene, vi bruger møderne, vi bruger telefonen, vi deler vores erfaring, styrke og håb med hinanden, vi lærer at helbrede vores syge måde at tænke på - en dag ad gangen. Når vi befrier vores forældre fra ansvaret for vores handlinger i dag, bliver vi frie til at træffe sunde beslutninger som handlende - ikke reagerende. Vi går fra smerte til helbredelse til at give. Vi oplever en følelse af helhed, vi aldrig før troede var mulig.

Ved at komme regelmæssigt til disse møder, vil du komme til at se forældrealkoholisme eller anden dysfunktionel adfærd som en sygdom, der smittede dig som barn og fortsætter med at påvirke dig som voksen. Du lærer at fokusere på dig selv her og nu. Du vil tage ansvaret for dit eget liv og være din egen forælder.

Du kommer ikke til at gøre dette alene. Se dig omkring, og du vil se andre, der ved nøjagtigt, hvordan du har det. Vi vil elske og støtte dig uanset hvad. Vi beder dig acceptere os, ligesom vi accepterer dig.

Dette er et åndeligt program baseret på handling udsprunget af kærlighed.

Vi ved, at når kærligheden vokser inden i dig, vil du opleve smukke forandringer i alle dine forhold, specielt til din Gud, dig selv og dine forældre.

Kilde: ACA Danmarks hjemmeside www.aca-danmark.dk