Information til nykommeren

Vi håber at du har haft glæde af dit første Nar-Anon-møde. Hvis det alt sammen er nyt for dig er der måske nogle ting du undrer dig over. Det efterfølgende er svar på de mest almindelige spørgsmål, men har du andre spørgsmål, så hold dig ikke tilbage, men spørg næste gang du kommer.

Måske føles det som om de ting du hører på møderne eller læser i vores litteratur, ikke passer til din situation. Men prøv at komme regelmæssigt i en periode, så kan du finde ud af om Nar-Anon er noget for dig. Hvis du bliver ved med at komme, vil du høre om situationer som ligner din egen.

Tag det med fra mødet du kan bruge, og lad resten ligge. Når dit kendskab til Nar-Anon vokser, vil du opleve problemerne anderledes. Vi er alle mennesker som prøver at gøre det så godt vi kan.

Betydningen af anonymitet

I enhver Nar-Anon-samtale, specielt uden for møderne, anmoder vi medlemmerne om at respektere hinandens fortrolighed og anonymitet. Særligt NA-medlemmers anonymitet bør respekteres.

Nar-Anon er et åndeligt program

Dette betyder bare at vi har accepteret at vi alle er afhængige af en Højere magt til at hjælpe os med at løse vores problemer og opnå sindsro. Et medlems individuelle religiøse overbevisning er hans personlige sag, og vi lægger vægt på at undgå diskussioner om specifikke trosretninger.

Gruppemøder

Alle er frie til at sige deres mening, eller svare på spørgsmål. De som hellere vil lytte kan gøre det.

Bidrag er frivillige

Dette er en Nar-Anon tradition. Enhver kan give hvad han synes, når kurven går rundt efter mødet. Bidragene bliver brugt til litteratur, leje af lokale, kaffe, the og bidrag til fælles formål.

Forfriskninger

Kaffe, the og service er købt for en del af bidragene fra medlemmerne. Servering og oprydning er gruppens fælles ansvar.

Mødelederen

Nogle grupper vælger en mødeleder for tre måneder, i andre grupper vælger man en ny hver gang. Du vil nok ikke være klar eller have lyst til at være mødeleder før du har været her et stykke tid. Til den tid vil du forstå, hvor meget et godt møde afhænger af mødelederens evne til at lede mødet. Når det bliver din tur til at være mødeleder, vil du få meget ud af det. Det ved vi.

Giv dig tid til at skrive et par telefonnumre op. Mange vil være glade for at give dig deres telefonnummer og for at tale med dig mellem møderne.

Du kan få yderligere oplysninger om Nar-Anon på vores hjemmeside www.nar-anon.dk