Blot for i dag

I dag vil jeg forsøge at leve denne ene dag igennem uden at tage fat på alle mine problemer på én gang. Jeg kan foretage mig noget i tolv timer, som ville virke afskrækkende på mig, hvis jeg skulle gøre det resten af livet.

I dag vil jeg være lykkelig. Det må formodes at være rigtigt, hvad Abraham Lincoln sagde: De fleste mennesker er så lykkelige, som de bestemmer sig for at være"

I dag vil jeg indstille mig på det som er, og ikke forsøge at indrette mig efter egne ønsker. Jeg vil tage hvad der kommer, og tilpasse mig det.

I dag vil jeg forsøge at styrke mit sind. Jeg vil studere. Jeg vil lære noget nyttigt. Jeg vil ikke være en åndelig dagdriver. Jeg vil læse noget, som kræver min fulde opmærksomhed, omtanke og koncentration.

I dag vil jeg øve mig på tre måder, hvad angår min sjæl: Jeg vil gøre en eller anden en tjeneste, uden at vedkommende ved noget om det. Hvis nogen opdager det, gælder det ikke. Jeg vil gøre mindst to ting, jeg ikke har lyst til - blot som en øvelse. Jeg vil ikke lade nogen mærke det, såfremt jeg er såret; måske er det tilfældet, men i dag vil jeg ikke lade andre mærke det.

I dag vil jeg være imødekommende. Jeg vil se så godt ud, som jeg kan, være ordentligt klædt, tale stille og roligt og være høflig. Jeg vil vise andre respekt og ikke kritisere det mindste. Jeg vil forsøge ikke at finde fejl ved alt og alle, ej heller vil jeg forsøge at retlede eller rette på andre end mig selv.

I dag vil jeg udarbejde en plan for, hvad jeg vil. Jeg følger den måske ikke helt, men det er godt at have den. Den vil redde mig for to plager: hastværk og ubeslutsomhed.

I dag vil jeg have en stille halv time helt for mig selv, hvor jeg kan slappe af. I løbet af denne halve time vil det nok lykkes for mig - på en eller anden måde - at få et bedre overblik over mit liv.

I dag vil jeg ikke være bange. Især vil jeg ikke være bange for at nyde det, der er smukt, og tro på, at som jeg giver verden, således vil verden give mig.

Oversat fra Sybil F. Partridge: "Just for today"